szacowanie wartości zamówienia na:Zakup i dostawę wyposażenia do szkolnej pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Szkół Rolniczych w Kijanach2018-08-20 14:43:49. ROZEZNANIE RYNKU - SZACOWANIE WARTOŚCI ZAMÓWIENIA Powiat Łęczyński - Starostwo Powiatowe w Łęcznej zamierza udzielić zamówienia publicznego na Zakup i dostawę wyposażenia do szkolnej pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Szkół Rolniczych w Kijanach w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 Oś Priorytetowa 13 Infrastruktura Społeczna Działanie 13.6 Infrastruktura kształcenia zawodowego i ustawicznego. Zadanie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Przedmiot zamówienia obejmuje zakup wyposażenia do pracowni gastronomicznej dla Zespołu Szkół Rolniczych w Kijanach. 1. W celu oszacowania wartości zamówienia oraz przygotowania się do zamówienia publicznego zwracamy się z prośbą o udzielenie informacji na temat wstępnej kalkulacji cen wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zadanie 1(Duże AGD): chłodziarka z zamrażarką, piec konwekcyjno-parowy, wychładzarka szokowa, trzon kuchenny gazowy z piekarnikiem; zadanie 2 (małe AGD): blender gastronomiczny, kuchenki mikrofalowe, miksery ręczne, maszynki do mielenia mięsa, owoskop( naświetlacz do jaj); zadanie 3 ( meble kuchenne ze zlewem):stół ze zlewem, stół przyścienny, szafka wisząca; zadanie 4: kasa kelnerska, terminal z oprogramowaniem sieciowym; zadanie 5: zestaw sprzętu gastronomicznego. kod CPV: 39220000-0- sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 39700000-9 sprzęt gospodarstwa domowego 39141000-2- meble i wyposażenie kuchenne 39711100-0- chłodziarki i zamrażarki 39314000-6- przemysłowy sprzęt kuchenny 39711110-3- chłodziarko-zamrażarki 39711000-9 - elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego do użytku ze środkami spożywczymi 30142000-6- maszyny księgujące i kasy rejestrujące 39221000-7- sprzęt kuchenny Dane do specyfikacji na zakup wyposażenia pracowni gastronomicznej dla Zespołu Szkół Rolniczych w Kijanach. I. Opis przedmiotu zamówienia: Lp Nazwa urządzenia OPIS ILOSĆ SZT CENA NETTO WARTOŚĆ NETTO KWOTA VAT WARTOŚĆ BRUTTO ZADANIE 1 DUŻE AGD 1 Chłodziarka z zamrażarką klasa efektywności energetycznej A+, − poj. całkowita min. 270 l, − poj.netto chłodziarki min. 170 l, − poj. netto zamrażarki min 80 l, − zakres temp. w chłodziarce 0-10 0C, − zakres temp. w zamrażarce -18 0C i niżej. 3 2 Piec konwekcyjno - parowy terowany elektronicznie - Możliwość programowania (99 programów - po 3 cykle każdy) - Odległość między półkami 74mm - Komora z oświetleniem halogenowym - 4 tace 435x345x10mm - Wymiary wewnętrzne 450x410x(H)360 - 1 wentylator z rewersem - Elektroniczne regulowanie stopnia zaparowania - Nawilżanie komory - Termostat 50-270°C - Komora ze stali nierdzewnej AlSI 304 - Spełnia wymagania normy wodoodpornej IPX-3 - Waga 39kg Dane techniczne przedmiotu wymiary zewnętrzne (mm) 590x590x(H)595 pojemność (l) 4x [435x345] moc (W) 2900 napięcie (V) 230 2 3 Wychładzarka szokowa Schładzarko - zamrażarka szokowa z sondą temperatury: − pojemności 5xGN1/1; − wykonana ze stali nierdzewnej; − możliwość schładzania produktów z temp. +70°C do +3°C (do 15 kg) oraz zamrażania z temp. +70°C do -18°C (do 10 kg); − wymiary (szer. x głęb. x wys.): 76x70x85 cm; − wykonanie ze stali nierdzewnej; − pojemność: 5xGN1/1 - gł. 65 mm; − sonda temperatury; − zakres pracy urządzenia; − schładzanie: -8°C i -20°C; − zamrażanie: - 40°C; − czynnik chłodniczy: R134a; − moc: 1,05 kW; − zasilanie: 230 V. 1 4. Trzon kuchenny gazowy z piekarnikiem − kuchnia gazowa 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym; − zasilanie (kuchnia/ piekarnik) – gaz/230 V; − moc piekarnika 3,5 kW − wykonanie ze stali nierdzewnej; - szerokosc 50 cm 9 5 Okap kuchenny podszafkowy − szer. 50cm; − zasilanie (kuchnia/ piekarnik) – gaz/230 V; − średnica wylotu 9 cm (redukcja kwadrat / koło w zestawie) − wykonanie ze stali nierdzewnej; - sterowanie mechaniczne guzikowe - filtr aluminiowy 6 ZADANIE 2- MAŁE AGD 1 Czajnik elektryczny czajniki elektryczne - Pojemność 1.7l, Element grzejny - płaska grzałka płytkowa, moc grzałki - max 2200W, dominujący kolor stalowy, wykonanie -stal nierdzewna, z obrotową podstawą. 4 2 Blender gastronomiczny − moc całkowita:600 W, − obudowa: stal szlachetna, − pojemnik do miksowania, − praca pulsacyjna, − regulacja obrotów. 3 3 Kuchenki mikrofalowe − moc 0,4 kW, − zasilanie 230 V, − temperatura 90 0C, − pojemność min 30 talerzy, − max. średnica talerzy 350 mm − obudowa i wnętrze ze stali szlachetnej, − moc kuchenki: 900 W, − talerz obrotowy szklany śr. 270 mm, − pojemność: 23 litry, − 6 - stopniowa regulacja mocy, − funkcja rozmrażania, − timer manualny do 30 min., − moc [kW] 0,9/230 V, − pojemność [L] 23, 3 4 Miksery ręczne − Funkcje: mieszanie, miksowanie, rozdrabnianie (siekanie), ubijanie piany, ucieranie − moc 600 W - regulacja skokowa i pulsacyjna (5 poziomów), − pojemność misy robczej min. 3l − obudowa i wnętrze ze stali szlachetnej 6 5 Maszynki do mielenia mięsa − moc maksymalna [W] -1900 − wydajność [kg/min] -2.3 − minimalna średnica otworów [mm] -2.7 − maksymalna średnica otworów [mm] -8 − misa zasypowa plastikowa, − chowanie przewodu schowek na przewód, − zabezpieczenia przed uszkodzeniem silnika w razie zablokowania − konstrukcja metalowa komora mielenia, nóżki antypoślizgowe, schowek na akcesoria, − inne - system mocowania akcesoriów: click-ready, nożyk dwustronny, − załączone wyposażenie - sitko o średnicy otworów 2.7 mm, sitko o średnicy otworów 4 mm, sitko o średnicy otworów 8 mm (szarpak), popychacz, nasadka masarska do kiełbas i krokietów. 3 6 Owoskop (naświetlacz do jaj) − zasilanie 40 W/230 V; − szufladowy na 30 jaj; − wym. 46x38x18,4 cm; − wykonany ze stali nierdzewnej; − liczba lamp UV- 4 sztuki; − trwałość promienników: ok. 7500 godz.; − czas trwania naświetlania: 90 sekund; − licznik czasu pracy; − waga do 6,6 kg. 1 ZADANIE 3- MEBLE KUCHENNE 1 Stół ze zlewem dwukomorowym drzwi suwane Stół ze zlewem dwukomorowym drzwi suwane wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej − wymiary (szer. x głęb. x wys.): 80x60x85 cm; 9 2 Stół przyścienny z blokiem dwóch szuflad drzwi skrzydłowe Stół wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej - wymiary (szer. x głęb. x wys.): 80x60x85 cm; 6 3 Stół przyścienny zdzrwiami skrzydłowymi Stół wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej - wymiary (szer. x głęb. x wys.): 60x60x85 cm; 3 4 Szafka wisząca drzwi skrzydłowe Szafka wisząca drzwi skrzydłowe wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej -wymiary (szer. x głęb. x wys.): 60x30x60 cm; 6 ZADANIE 4- KASA KELNERSKA, TERMINAL Z OPROGRAMOWANIEM SIECIOWYM 1 Kasa kelnerska, terminal, z oprogramowaniem sieciowym Zestaw: Kasa kelnerska, terminal, z oprogramowaniem sieciowym umożliwiający: 1) Sprzedaż i zarządzanie: − obsługa poprzez ekran dotykowy, − współpraca z drukarka kuchenną, − elastyczne kształtowanie cen, − łatwe wprowadzanie modyfikacji, − współpraca z systemami hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami, − obsługa dowolnych form płatności, − współpraca z drukarkami fiskalnymi, − współpraca z terminalami płatniczymi. 2) raportowanie: − rejestr VAT, − raport kasowy, − raport kelnerski, − raport utargów, − raport o udzielonych rabatach, − raport wykonanych storn, − raport sprzedaży wg PLU, − raport sprzedaży wg grup towarowych, − raport sprzedaży na karty rabatowe. 1 ZADANIE 5- ZESTAW SPRZETU GASTRONOMICZNEGO 1 Zestaw sprzętu gastronomicznego kompletów o różnej pojemności garnków ze stali nierdzewnej ( ganki wraz z pokrywkami) 6 kpl Zestaw noży za stali niedrzewnej po 5 w komplecie w drewnianym bloku: Nóż szefa kuchni, Nóż kuchenny, nóż do chleba, Nóż kuchenny, Nóż do jarzyn. Możliwość mycia w zmywarce: Tak 9 sztućce na 12 osób wykonane ze stali niedrzewnej do mycia w zmywarce. W skład zestawu wchodzi: po 12 noży, widelców, łyżek stołowych, widelczyków do ciast, łyżeczek do herbaty, 2 łyżki do podawania, 2 widelce do mięsa, łyżka wazowa, łyżka do sosu, łyżeczka do cukru, szczypce, 1 łopatka do ciasta, 1 widelec do sałatki, 1 v łyżka do sałatki 3 kpl patelnie o 3 różnych średnicach z powłoką odporną na zarysowania, Zapobiegającą przywieraniu, odporną na wysokie temperatury. przystosowane do niskotłuszczowego gotowania i smażenia. Średnica patelni ok.: 20 cm., 24 cm., 28 cm. 6 kpl profesjonalne deski zgodnie z HACCP OPIS: Zestaw desek zgodny z normami HACCP (6 kolorów) ze stojakiem mieszczącym 6 desek o maksymalnej grubości 20 mm - Stojak na deski wykonany ze stali nierdzewnej. PARAMETRY DESEK: Grubość deski 15 mm, Wymiar zewnętrzny deski: 530x325 mm. PARAMETRY STOJAKA: Materiał wykonania: stal nierdzewna, Wymiary zewnętrzne: 303x211x(H)205 mm 6 kpl W skład zestawu wchodzi: stolnica drewniana średnia jednostronna, wałek drewniany ruchomy. Opis: stolnica z surowego drewna topolowego, z wysokim obrzeżem zapobiegającym rozsypywaniu mąki, dolna listwa uniemożliwia przesuwanie się stolnicy po blacie stołu w trakcie pracy. Wymiary stolnicy: długość ok.50cm, szerokość ok. 70cm, grubość ok. 1,5cm, wysokość obrzeża 2,5cm. Wałek: długość całkowita wałka 40cm, długość części roboczej 20,5cm, średnica ok 6 cm. 6 praski do ziemniaków - Materiał wykonania: stal nierdzewna, rączki z tworzywa sztucznego PP, Ergonomiczne rączki z tworzywa sztucznego. Wymiary ok.: 29 cm x 9,5 cm x 8 cm. 6 praski do czosnku - Wyjmowany wkład ułatwiający czyszczenie, długość: ok 16 cm. Wykonanie: stal nierdzewna, cynk, chromowana matowa powłoka 6 otwieracze do konserw - stal nierdzewna, długość ok 17 cm, ergonomiczne rączki z tworzywa sztucznego 6 trzepaczki (ubijaczki) ze stali nierdzewnej - długość ok 30 cm. Materiał: stal nierdzewna, możliwy uchwyt z tworzywa syntetycznego 6 chochle gastronomiczne 120 ml ze stali nierdzewnej 6 rękawy cukiernicze z zestawem końcówek. W komplecie: 26 różnych końcówek (tylek) ze stali nierdzewnej, rękaw cukierniczy wielorazowego użytku, przejściówka do rękawa wykonana z tworzywa sztucznego. Długość rękawa: ok. 28 cm 6 R A Z E M Niniejsze zapytanie ma na celu wyłącznie rozeznanie cenowe rynku oraz uzyskanie wiedzy na temat kosztów związanych z planowanym zamówieniem publicznym. ZAŁĄCZNIK : Formularz szacowania wartości zamówienia Zapytanie ma na celu określenie wartości szacunkowej niezbędnej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z przepisami ustawy Prawo zamówień publicznych i nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych. Prosimy o przesłanie szacunkowych kosztów realizacji dla każdego z w/w zadań na załączonym formularzu do dnia 24 sierpnia 2018 r. na adres: zamówienia@powiatleczynski.pl Autor: Zespół ds. realizacji projektu Projekt „Modernizacja Infrastruktury Szkół Zawodowych w Powiecie Łęczyńskim” Pliki |
Darmowy Program PIT dostarcza firma PITax.pl Łatwe podatki w ramach projektu „Wspieraj lokalnie” prowadzonego przez Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych ![]() ![]() |