Życzenia Wielkanocne

Powiadom znajomego Mapa serwisu

Konferencja jubileuszowa 5-7 września 2019 r.

2019-09-01 14:11:31

Konferencja naukowa „Metody i techniki w leczeniu oparzeń i chirurgii rekonstrukcyjnej - retrospekcja i przyszłość”.

PROGRAM KONFERENCJI
Z OKAZJI JUBILEUSZU 10-LECIA WSCHODNIEGO CENTRUM LECZENIA OPARZEŃ I CHIRURGII REKONSTRUKCYJNEJ W ŁĘCZNEJ

Metody i techniki w leczeniu oparzeń i chirurgii rekonstrukcyjnej – retrospekcja i przyszłość

DZIEŃ I – 05.09.2019 (CZWARTEK)
12:00–13:00
(60 min.) SESJA INAUGURACYJNA
12:00–12:15
(15 min.) Otwarcie Konferencji i powitanie Uczestników Prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna
12:15–12:40
(25 min.) Przemówienie Dyrektora Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Łęcznej Dr n. med. Krzysztof Bojarski
12:40–13:00
(20 min.) Wykład inauguracyjny Prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna
13:00–15:00
(120 min.) SESJA I. WSCHODNIE CENTRUM LECZENIA OPARZEŃ I CHIRURGII REKONSTRUKCYJNEJ – PRZEGLĄDTECHNIK I PROCEDUR MEDYCZNYCH – CZ. I
Moderatorzy: prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna, dr n. med. Ryszard Mądry
13:00–13:20
(20 min.) Historia Wschodniego Centrum Leczenia Oparzeń i Chirurgii Rekonstrukcyjnej – cz. I Joanna Piszczek
13:20–13:40
(20 min.) Historia Wschodniego Centrum Leczenia Oparzeń i Chirurgii Rekonstrukcyjnej – cz. II Ryszard Mądry
13:40–14:00
(20 min.) Zakres działalności – oparzenia dorosłych Sergey Antonov
14:00–14:20
(20 min.) Zakres działalności – oparzenia dzieci Magdalena Bugaj
14:20–14:40
(20 min.) Zakres działalności – chirurgia rekonstrukcyjna Tomasz Korzeniowski
14:40–15:00
(20 min.) Dyskusja
15:00–16:00
(60 min.) Przerwa na lunch
16:00–17:00
(60 min.) SESJA II. WSCHODNIE CENTRUM LECZENIA OPARZEŃ I CHIRURGII REKONSTRUKCYJNEJ – PRZEGLĄDTECHNIK I PROCEDUR MEDYCZNYCH – CZ. II
Moderatorzy: prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna, dr n. med. Ryszard Mądry
16:00–16:20
(20 min.) Wady wrodzone u dzieci Margareta Budner
16:20–16:40
(20 min.) Chirurgia ręki Damian Puźniak
16:40–17:00
(20 min.) Dyskusja
DZIEŃ II – 06.09.2019 (PIĄTEK)
10:00–12:00
(120 min.) SESJA III. NOWOCZESNE TECHNOLOGIE I TERAPIE WSPOMAGAJĄCE W LECZENIU OPARZEŃ – CZ. I
Moderatorzy: prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna, mgr Joanna Piszczek
10:00–10:25
(25 min.) Pozaustrojowa wymiana gazów Maciej Jama
10:25–10:45
(20 min.) Więcej niż monitoring pacjenta – innowacyjne rozwiązania Marcin Gałek
10:45–11:10
(25 min.) Opatrunki specjalistyczne w leczeniu oparzeń Małgorzata Budynek
11:10–11:40
(30 min.) Co się zmieniło w antyseptyce i antybiotykoterapii na przełomie 10 lat Marzenna Bartoszewicz
11:40–12:00
(20 min.) Rana – miejscowe postępowanie przeciwbakteryjne Przemysław Dalkowski
12:00–13:00
(60 min.) Przerwa kawowa
13:00–14:00
(60 min.) SESJA IV. NOWOCZESNE TECHNOLOGIE I TERAPIE WSPOMAGAJĄCE W LECZENIU OPARZEŃ – CZ.II
Moderatorzy: prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna, dr n. med. Tomasz Korzeniowski
13:00–13:20
(20 min.) Nowoczesne leczenie ran – substytuty skóry Magdalena Kozicka
13:20–13:40
(20 min.) Enzymatyczne oczyszczanie ran oparzeniowych Tomasz Korzeniowski
13:40–14:00
(20 min.) Laseroterapia blizn pooparzeniowych Magdalena Bugaj
14:00–15:00 ä
(60 min.) Przerwa na lunch
15:00–17:00
(120 min.) SESJA V. PRZESZCZEPY SKÓRNE I REKONSTRUKCJE W OPARZENIACH
Moderatorzy: prof. dr hab. n. med. Jerzy Strużyna, dr n. med. Sergey Antonov
15:00–15:20
(20 min.) Technika siatkowania przeszczepów Meek Katarzyna Żuchowska
15:20–15:40
(20 min.) Rekonstrukcje pooparzeniowe Sergey Antonov
15:40–16:00
(20 min.) Operacje postbariatryczne Agnieszka Wasilewska
16:00–16:20
(20 min.) Płaty mikrochirurgiczne Ilja Dziarzhynski
16:20–16:40
(20 min.) Zakażenia w oparzeniach Joanna Kowalik
16:40–17:00
(20 min.) Epidermolysis bullosa Konrad Kochan
09:00–12:15
(195 min.)
DZIEŃ III – 07.09.2019 (SOBOTA)
09:00–10:30
(90 min.) Zebranie Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Leczenia Oparzeń
10:30–12:00
(90 min.) Zebranie Grupy Roboczej Ekspertów ds. Wytycznych Polskiego Towarzystwa Leczenia Oparzeń

Więcej na www: 10latlecznej.pl

Darmowy Program PIT dostarcza firma PITax.pl Łatwe podatki w ramach projektu „Wspieraj lokalnie” prowadzonego przez Instytut Wsparcia Organizacji Pozarządowych

Geoportal
Oferty edukacyjne
Projekty
Serwis turystyczny
Wirtualne powiaty

Copyright © 2019 Powiat Łęczyński
Portal współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa w ramach wdrażania Programu Sąsiedztwa Polska - Białoruś - Ukraina INTERREG IIIA/Tacis CBC 2004 - 2006 na podstawie umowy ze Stowarzyszeniem Samorządów Euroregionu Bug.

serwisy internetoweserwisy internetowe